Josefin Born Nilsson

ORDFÖRANDE

Josefin är ordförande i styrelsen per årsmötet 2019, blev initialt invald i styrelsen som suppleant 2016. Josefin är Affärsområdeschef för YrkesAkademins YH utbildningar sedan hösten 2015.

Har arbetat med YH sedan 1999 hos olika utbildningsanordnare och mot olika branscher och geografier.

Josefin är presskontakt för förbundet: Tel: 072-718 76 16

Helen Tarenius

LEDAMOT

Helen har en bakgrund som lärare och rektor och är sedan 2009 utbildningschef för Nässjö lärcenter där yrkeshögskolan Nässjöakademin ingår.


Hon är ansvarig för integrations- och arbetsmarknadsfrågor inom Nässjö kommun, och arbetar även med näringslivsfrågor och valideringsproblematik samt med kommunal vuxenutbildning.

Göran Arveståhl

LEDAMOT

Göran är ledamot i styrelsen. Göran har arbetat som chef och ansvarig för KY och YH utbildningar sedan 1997.

Sedan 2001 är han verkställande ledamot i Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige.

Pia Olsson

LEDAMOT

Pia är teamledare på TUC yrkeshögskola och är idag ansvarig för skolan i Linköping samt urmakarskolan i Motala. Hon arbetar också med uppdragsutbildningar och är aktiv i nätverket YH4.se.

Pia har tidigare varit egenföretagare, arbetat som föreståndare på behandlingshem b.la men även en sväng på en kommunal resursskola.

Maria Dagermo

LEDAMOT

Maria är ledamot i styrelsen sedan årsmötet 2016. Hon är R&D/anbudsansvarig YH för IHM Business School och har tidigare arbetat på Academedia, Hermods och EC Utbildning. Maria är ledamot i styrelsen för Yhis, YH-anordnare i Skåne.

Katarina Hjernestam

LEDAMOT

Katarina är ledamot i Styrelsen och blev invald vid årsmötet 2017. Katarina är utbildningschef för vuxenutbildning och yrkeshögskola i Göteborgs Stad. Katarina har som sitt huvudansvar att vara utbildningschef för Yrgo, Göteborgs Stads anordnare yrkeshögskoleutbildningar.

Karin Gebing

LEDAMOT

Karin blev vald till styrelsen 2018 som suppleant men är nu ledamot. Sedan 2014 arbetar hon som utbildningsutvecklare och utbildningsledare vid Piteå kommun.
Karin har sedan tidigare många års erfarenhet av att arbeta inom industribranschen med sälj, transport och logistik samt uppdragsutbildningar. Under fem år har Karin varit ledamot i styrelsen för Nitus.

Mathilda Idhult

SUPPLEANT

Mathilda är suppleant i styrelsen och valdes in i mars 2020. Mathilda har arbetat med KY-YH utbildningar inom ett flertal olika områden, i både offentlig- och privat sektor, främst inom transport.

Hon arbetar i dag som urvals- och utbildnings-samordnare för TCC Holding AB, främst med YH -utbildningar och Yrkespsykologiska bedömningar. Har tidigare innehaft tjänster som verksamhetsutvecklare, utbildningsledare och rektor.

Jenny Sundborg

KOORDINATOR/KASSÖR

Jenny är koordinator på Yrkeshögskoleförbundet och började sin anställning 2020. Hon är även kassör i styrelsen.

Jenny har en mångårig erfarenhet av YH då hon arbetat som utbildningsledare på Xenter Botkyrka. Under sina sju år inom YH-världen har hon haft samarbeten med många olika branscher.
Scroll to Top