Utbildning inom Yrkeshögskolan

Vi har under året utvecklat och uppdaterat ULU, och ger nu det nya ULU-konceptet; ULU 2.0.

Under hösten 2024 kommer YHF att ge två omgångar av ULU.
En som hybrid i Göteborg – med tre dagar på plats och resten på distans, och en helt på distans.
Mer information och anmälan hittar du längre ner på den här sidan.

(Observera att den ULU som YHF ger inte är för Trafiklärare som vill utbilda sig till Utbildningsledare inom trafikläraryrket.)

Om utbildningen

Utbildningen genomförs under totalt fem heldagar – vid distans delas vissa dagar upp på halvdagar – fördelat på två till fyra månader. Vid flera av utbildningstillfällena medverkar personal från MYH.

För att du som deltagare ska få ut mesta möjliga av UL-utbildningen rekommenderas att du arbetat minst sex månader som Utbildningsledare inom  yrkeshögskolan. Som helt ny kan det vara mycket att ta in.
Vi vill även poängtera att det för deltagarna kommer behöva läggas tid utöver de planerade utbildningsdagarna. Dels på gruppuppgiften som avslutar utbildningen, samt på en del inspelningar som ska ses i förväg och reflekteras kring.
Det är därför viktigt att du som arbetsgivare ger den som går UL-utbildningen förutsättningar för att kunna prestera så bra som möjligt.

(Observera att den ULU som YHF ger inte är för Trafiklärare som vill utbilda sig till Utbildningsledare inom trafikläraryrket.)

Kommande utbildningsstarter:

Digitalt diplom

Utbildningen leder till ett diplom som Utbildningsledare inom Yrkeshögskolan. Utbildningen och diplomet utfärdas av Yrkeshögskoleförbundet.
YHF har i samarbete med TRUE från 2021 tagit fram ett digitalt diplom och emblem.

Skulle du av någon anledning behöva få tillgång till diplomet igen kan du klicka på knappen nedan.

Digitalt diplom
Vid frågor

Kontakta mig

Jag är YHF:s samordnare. Tveka inte att kontakta mig vid frågor.
Jenny Sundborg – Samordnare